"Трус от 5,8 по скалата на Рихтер е последван от над 20 вторични
От Геофизичния институт на БАН съобщиха, че силата е около 5,8-5,9 по скалата на Рихтер. След силния трус са регистрирани още над 20 по-слаби, каза за bTV проф. Николай Милошев, директор на института.
Милошев увери, че затихващите вторични трусовеса ясен сигнал, че ситуацията се нормализира и не може да се очаква нещо по-силно. "Не бих могъл да бъда 100% категоричен, но това е, което казва науката", допълни шефът на Геофизичния институт на БАН. По думите му във всяко земетресение има вертикални и хоризонтални компоненти, а колкото по-близо до епицентъра е човек, толкова по-силно се усеща трусът като вертикален.
По-силни вторичи трусове бяха регистрирани около 4:30 ч. и 5:13 ч. Според Европейския сеизмологичен център те са били със сила съответно 4,7 и 4,6 по скалата на Рихтер, с епицентър на 22 км западно от София и на 4 км североизточно от Перник и дълбочина 10 км."
Източник: btvnews.bg
“The truth is you don't know what is going to happen tomorrow. Life is a crazy ride, and nothing is guaranteed.”
"Sometimes you just gotta let shit go and say to "hell with it" and move on”
Аз пък сънувах нещо и до последно не бях сигурен дали това не е част от съня ми. Друсна малко, дигна аларма да ме събуди, после си легнах и забравих, че е имало земетресение
Аз пък съм на 2рия етаж и направо ми се подкосиха краката. Първо, че беше супер силно, второ , че беше супер продължително(това във 03.00 продължи около 20 секунди). Имаше едно 20 - тина труса, като 4 по-силни, но и слабите се усещаха в колата.
Това първото, което беше в 3 часа, имах чувството, че някой е почнал да ми скача по леглото, то е било 5,9, а следващото, около час по-късно, е било 4,7, но за щастие то продължи около 2-3 секунди.
'' Човек не може да се изгуби, освен когато е сигурен, че знае пътя..."