Сериозен проблем за Win7
- Активен
- Ник в играта: Can't be known
- Вашият пол е: Мъж
- Обратна връзка:
Сериозен проблем за Win7
До колкото знаете вчера пуснах тема за проблем от Blue Screen of Death (BSoD). С помощ на един човек го "оправихме" и всичко беше ок. Деинсталирах AMD драйвъра и го преинсталирах = ОК. Но днес пак по неизвестна причина стана този проблем. Какво ли не пробвам, но не се оправи това! Пак пробвах и махнах драйвъра, но не го преинсталирах! Сега през 2 мин ме пита инсталирайте го, но ако го направя пак ще бъгне..
Това е екрана
https://i.ytimg.com/vi/vy1G4xPUd38/hqdefault.jpg
Този код за грешка е "прост за хората" Уж.. Но няма оправяне, какво ли не направих.. Ако някой знае оправия на това моля да пише! Не ми се ходи на майстор да ми оправя целия комп и пак проблеми след месец-два. А да го реша с помощ от тук! Ерорра не е сложен, а просто е гаден. Сека пиша от нормалния комп (лаптоп) не сам от Сейф Мод вече. Но като стартирам компа има бели точки и запетайки, какво ще рече това? Моля дайте съвети!
AMD Mobility Radeon HD 5000 Series ползвам. Но не искам да дърпам пак драйвъра и утре да се бъгне! Моля за "решителен съвет", да не се налага да го барам повече. А бъга стана изобщо от игра в с цс, алт+таб и писане в скайп!
Това е екрана
https://i.ytimg.com/vi/vy1G4xPUd38/hqdefault.jpg
Този код за грешка е "прост за хората" Уж.. Но няма оправяне, какво ли не направих.. Ако някой знае оправия на това моля да пише! Не ми се ходи на майстор да ми оправя целия комп и пак проблеми след месец-два. А да го реша с помощ от тук! Ерорра не е сложен, а просто е гаден. Сека пиша от нормалния комп (лаптоп) не сам от Сейф Мод вече. Но като стартирам компа има бели точки и запетайки, какво ще рече това? Моля дайте съвети!
AMD Mobility Radeon HD 5000 Series ползвам. Но не искам да дърпам пак драйвъра и утре да се бъгне! Моля за "решителен съвет", да не се налага да го барам повече. А бъга стана изобщо от игра в с цс, алт+таб и писане в скайп!
"Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable." - John F. Kennedy

- Respected
- Ник в играта: J4m3$oN
- Скайп профил: georgi..s
- Обратна връзка:
Re: Сериозен проблем за Win7
Деинсталираш видео драивера / лан драивера / WIFI драивера и инсталираш на ново бтв стрелям на посоки качи дъмп -а на OS
c:\windows\minidump\
c:\windows\minidump\
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5TP_IAudn20[/youtube]
- Активен
- Обратна връзка:
Дъмпа го искаше и друг, не се записва в Мемори смалл дъмп фолдера. На посоки няма да е, синия екран го няма, ся черен екран с бели точки само да ме стресира и се пуска Уиндоуса нормално.. Но този черен екран ме плаши да не го развали, а и ся няма драйвър за AMD, ако го изтегля пък страх да не се развали пак на син..
"Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable." - John F. Kennedy

- Respected
- Обратна връзка:
Инсталираи си OS на чисто и почисти MBR дял -а
- Активен
- Обратна връзка:
То ако е до това по добре нов лаптоп.. Този е на 7 години и бачка със 100 фпс в цс1.6.. Моля и за други мнения. Няма смисъл пак да го водя на професионалист. А и проблема е малак "уж", ето и тема дето спорят - какво ли не съм пробвал:
http://www.sevenforums.com/bsod-help-su ... g-sys.html
http://www.sevenforums.com/bsod-help-su ... g-sys.html

- Respected
- Ник в играта: DemoLitioN
- Обратна връзка:
От написаното ме съмнява да не е Ram паметта, направи го това с драйверите и го остави да видим дали ще покаже пак грешката. Ако е това със сигурност ще трябва ремонт вече ще си прецениш кое те по-устройва ремонтиране или директно нов. Помня от снощи, че имаше 2 браузъра те гълтат доста Ram махни единия и всички други ненужни програми.
"Беден е не този, който има малко, а този, който иска да има повече".
Сенека
Сенека
- Активен
- Обратна връзка:
Тъкмо смятах да пиша. Сложих и по-стар драйвър (същата версия от 2014) и сложих най новата = СИН екран, ънинсталл = имам комп. Съмнява ме, че самата карта не е добре! Нека стои още темата, аз не бързам! Не е края на света като си без лаптоп/компютър. Но ако наистина няма решение открито тогава вече ще действам аз напред назад. Въпреки всичко, толкова теми има и хората казват : ОПРАВИ СЕ! МЕРСИ! ОТ МЕСЕЦИ НЯМАМ ПРОБЛЕМИ ВЕЧЕ! И така.. Не вярвам да не е оправимо, просто не намирам решението (има много вариянти които съм прегледал, има и други сигурно дето пък не ги знам).
EDIT:
Най сетне успях да направя .dmp!
https://www.sendspace.com/file/uu6v7p
EDIT:
Най сетне успях да направя .dmp!
https://www.sendspace.com/file/uu6v7p

- Respected
- Обратна връзка:
Син екран се получава при проблем със хардуера или софт -а горе си написал че при буут не зарежда както трябва проблема може да е в биос или секторите на HDD ако си загнездил някоя гадинка може да е от там проблема за това те посъветвах да изчистиш MBR дяла флашни си биоса със по нова версия задължително го свали от саита производител на лаптопа биоса трябва да е задължително за версията на лаптопа която имаш
- Напреднал
- Ник в играта: Acerka ;*
- Скайп профил: majoretka_94
- Вашият пол е: Жена
- Обратна връзка:
Имах същия проблем сега преди 1 седмица, ъпдейтнах си биоса , ъпдейт направих на уин-а и след това си сложих драйвъра за амд-то , като го стартирах за уин7 защото той се пускаше за уин виста .. след това го пусках като администратор и се получи. Успех..georgii.s написа:Син екран се получава при проблем със хардуера или софт -а горе си написал че при буут не зарежда както трябва проблема може да е в биос или секторите на HDD ако си загнездил някоя гадинка може да е от там проблема за това те посъветвах да изчистиш MBR дяла флашни си биоса със по нова версия задължително го свали от саита производител на лаптопа биоса трябва да е задължително за версията на лаптопа която имаш

- Активен
- Обратна връзка:
Това е версията на лаптопа Dell-Inspiron N5010
http://downloads.dell.com/published/pag ... n5010.html
Тъкмо ще инсталирам BIOS, моя е бил A7.. Най новия е 15 сега. Оказа се, че като почна инсталирането иска да ми е бутната батерията на лаптопа (която я нямам от време). Значи не мога да ъпдейтна BIOS. Чета за МБР, ако го почистя то целия ХАРД Диск ще се почисти и трябва да преинсталирам Уин7 наново. По хубаво ако има желаещ да дойде с Тим Вивър да погледне - Най Добре така (Лично съобщение или скайп lust-hns).
Ето пак ЕРРОР-а като инсталирах (стара) и нова версия на AMD Видео драйвъра:
Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.768.3
Locale ID: 1033
Additional information about the problem:
BCCode: 116
BCP1: FFFFFA80056044E0
BCP2: FFFFF88004C5FCAC
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000002
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 768_1
Линк
http://downloads.dell.com/published/pag ... n5010.html
Тъкмо ще инсталирам BIOS, моя е бил A7.. Най новия е 15 сега. Оказа се, че като почна инсталирането иска да ми е бутната батерията на лаптопа (която я нямам от време). Значи не мога да ъпдейтна BIOS. Чета за МБР, ако го почистя то целия ХАРД Диск ще се почисти и трябва да преинсталирам Уин7 наново. По хубаво ако има желаещ да дойде с Тим Вивър да погледне - Най Добре така (Лично съобщение или скайп lust-hns).
Ето пак ЕРРОР-а като инсталирах (стара) и нова версия на AMD Видео драйвъра:
Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.768.3
Locale ID: 1033
Additional information about the problem:
BCCode: 116
BCP1: FFFFFA80056044E0
BCP2: FFFFF88004C5FCAC
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000002
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 768_1
Линк

- Respected
- Ник в играта: -/-
- Обратна връзка:
И аз имах този проблем. Подложих го на Startup Repair, и стана работата.
- Шефчето
- Ник в играта: USS Enterprise
- Обратна връзка:
- Активен
- Обратна връзка:
То само от сайта на Делл тегля и понякога от сайта на AMD = и двато не работят. Днес пробвах да направя следното:
1. Изтрих драйвъра.
2. Изтеглих го на ново.
3. Смених името на atikmpag.sys с atikmpag.sys.old.
4. Намерих файла atikmpag.sy_ и го сложих на Desktop.
5. Отворих cmd, написах cd C:\Users\User\Desktop = да пиша на Desktop.
6. Написах Expand atikmpag.sy_ atikmpag.sys.
7. Сложих новия atikmpag.sys в папката на AMD.
8. Рестартирах лаптопа и резултата=
Dell
Черен Екран със бели точки и запетайки
Starting Windows както винаги там нещо си Loading Screen-а
Blue Screen of Death
Stop 0116
atikmpag.sys
Решение не намирам на този "файл", картата е в ред, но самия файл не може да работи с картата май. Като го няма драйвъра за AMD, лаптопа се включва перфектно и си върви ще кажеш, че е чисто нов. Сега трябва да разберем защо atikmpag.sys прави този проблем, и защо като цъкна бутона за включване на лаптопа ми се показва черен екран с бели точки и после всичко е наред (като го няма драйвъра на AMD инсталиран).
Сега пускам тестове над целия компютър CPU, battery, HARD DISK, ram и тн. От Делл специално ми го предлагат безплатен тест да видят какъв ми е проблема.
http://prikachi.com/images.php?images/959/8710959V.png
1. Изтрих драйвъра.
2. Изтеглих го на ново.
3. Смених името на atikmpag.sys с atikmpag.sys.old.
4. Намерих файла atikmpag.sy_ и го сложих на Desktop.
5. Отворих cmd, написах cd C:\Users\User\Desktop = да пиша на Desktop.
6. Написах Expand atikmpag.sy_ atikmpag.sys.
7. Сложих новия atikmpag.sys в папката на AMD.
8. Рестартирах лаптопа и резултата=
Dell
Черен Екран със бели точки и запетайки
Starting Windows както винаги там нещо си Loading Screen-а
Blue Screen of Death
Stop 0116
atikmpag.sys
Решение не намирам на този "файл", картата е в ред, но самия файл не може да работи с картата май. Като го няма драйвъра за AMD, лаптопа се включва перфектно и си върви ще кажеш, че е чисто нов. Сега трябва да разберем защо atikmpag.sys прави този проблем, и защо като цъкна бутона за включване на лаптопа ми се показва черен екран с бели точки и после всичко е наред (като го няма драйвъра на AMD инсталиран).
Сега пускам тестове над целия компютър CPU, battery, HARD DISK, ram и тн. От Делл специално ми го предлагат безплатен тест да видят какъв ми е проблема.
http://prikachi.com/images.php?images/959/8710959V.png

- Напреднал
- Обратна връзка:
Ти като триеш драйвъра използваш ли някаква програма да изтриеш всичко свързано с амд а не просто да го ънинсталнеш ? Препоръчвам ти гуру3д с нея изтриваш всякакви драйвъри докато не остане нищо. Иска рес след това. И я стартни в сейф мод ако не си я ползвал казвам.
Защото ти ако само ънинсталваш и пак слагаш нормално да не става.
Защото ти ако само ънинсталваш и пак слагаш нормално да не става.
- Активен
- Обратна връзка:
Нека Дел Детектора разбере какво има "АКО" не се намери нещо от там, ще пусна програмката, за сега я имам като .zip файл. Ще я видя, по описанието ако не ресна компа ще има много грешки? Но нека, а и да ънинсталвах само AMD Дисплей драйвър, не съм "майстор" по тези неща. Мерси за програмката, нека да видим - ще ъпдейтвам поста си.
http://www.dell.com/support/home/ED/en/ ... 3349?s=DHS
Показва. че имам проблем със CD драйвъра, но не е така! Значи нямам никакъв проблем който може да бъде намерен от Дел..
ЕДИТ:
Изтрих всичко от АМД с програмката дето ми я даде, сега какво да правя? Да тегля най новите драйвъри за AMD?
http://www.dell.com/support/home/ED/en/ ... 3349?s=DHS
Показва. че имам проблем със CD драйвъра, но не е така! Значи нямам никакъв проблем който може да бъде намерен от Дел..
ЕДИТ:
Изтрих всичко от АМД с програмката дето ми я даде, сега какво да правя? Да тегля най новите драйвъри за AMD?

- Активен
- Обратна връзка:
Съжалявам за бъмп, но от както рестартирах лаптопа от вчера, вече без видео карта ми е получава половината екран зелен, но не спира компютърър както би бил правил, ами си изчезвват след няколко минути тези ленти:
https://www.google.ae/search?hl=en&site ... tc1LDMM%3A
Само, че на снимката, компютъра е прецакан напълно, докато това не е моя! Ами малко от екрана ми с 3 ленти макстимум зелено! Сега пък какво ще рече това..
https://www.google.ae/search?hl=en&site ... tc1LDMM%3A
Само, че на снимката, компютъра е прецакан напълно, докато това не е моя! Ами малко от екрана ми с 3 ленти макстимум зелено! Сега пък какво ще рече това..
Последно промяна от kofein на 26 Мар 2016, 07:32, променено общо 2 пъти.
Причина: Нека модераторите бъдат благосклонни в този ден, все пак сме в 'Развлечения'. :)
Причина: Нека модераторите бъдат благосклонни в този ден, все пак сме в 'Развлечения'. :)

- Напреднал
- Обратна връзка:
Ако искаш ме намери в скайп , да ти обесня по подробно какво може да направиш. Има го в профила ми да не става спам тук. 

- Активен
- Обратна връзка:
Сега пробвахме едно-друго, екрана ми стана както преди месеци един зелен, но уж се оправя като го оставя няколко часа компютъра включен. Не знам дали ще се оправи, но и като инсталирахме и премахнахме картата пак сега резолюцията е пък 640 и не ще да става на 1024 даже! Проблема пак беше atikmpag.sys и така.. Сега пиша он нормалния Уиндоус, не от Сейф Мод

- Шефчето
- Ник в играта: USS Enterprise
- Обратна връзка:
- Активен
- Обратна връзка:
Еми преди месец-два беше така и се оправи това беше от самия екран, четох за гриийн скрийн и пише, че самия екран понякога си играе така и сам трябва да се оправи или да се смени ( но оправянето може да е по всяко време и час). А и не се включваше компа преди а сега се. Само, че като махнах АМД-то. Но на цената на 1024 резолюция и сега ми е 640 с ужасен зелен и розов цвят. Иначе всичко е 6.. Уж. Давам тийм вивър на ЛС ако искате да погледнете и Вие?