Охладители, подложки..

Тук ще се преместват стари и приключени теми от раздел "ТЕХНОЛОГИИ"
Правила на форума
За стари и важни теми от раздел ТЕХНОЛОГИИ.
Аватар
Новак
Новак

Ник в играта: Nikolow `
Скайп профил: ЛС
Вашият пол е: Мъж
Обратна връзка:

Охладители, подложки..

Мнение от Nikolow ` »

Така, не знам дали се казва охладител за компютър или подложка и т.н., но нека да попитам. По ли е добре да съм с "охладител за компютър" , тъй като компютърът ми се нагрява много и ако може да ми препоръчате хубава марка, по която да се ориентирам, защото според мен охладителят (подложката) е единственото решение за това :/. Очаквам вашите отговори :) Приятен ден (и училище на учениците утре :D )
"Why did you try to kill yourself?"
"You told me to be happy..."
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: pastet
Обратна връзка:

Re: Охладители, подложки..

Мнение от KaRaJaTa1988 »

Чакай ся, за лаптоп ли става въпрос или за настолно ПЦ?
Напуши се във нощта, дълбоко в рая, почувствай топлината, тук във рая, издигни се на високо в небесата, усещаш ли сега, колко яка е тревата?
Аватар
Зарибен
Зарибен

Ник в играта: Fragmann
Обратна връзка:

Мнение от fragman »

KaRaJaTa1988 написа:Чакай ся, за лаптоп ли става въпрос или за настолно ПЦ?
В описанието е написал "охладител за компютър"
Аватар
Respected
Respected

Обратна връзка:

Мнение от KaRaJaTa1988 »

fragman написа:
KaRaJaTa1988 написа:Чакай ся, за лаптоп ли става въпрос или за настолно ПЦ?
В описанието е написал "охладител за компютър"
Така, аз лично под компютър разбирам настолен.Той никъде не е уточнил, че става въпрос за лаптоп, но пък аз охлаждаща подложка за персонален компютър не съм виждал никъде.За това го попитах.Ако става въпрос за охлаждаща подложка за лаптоп, не мога да дам мнение, защото нямам никаква информация за марки и модели...
Напуши се във нощта, дълбоко в рая, почувствай топлината, тук във рая, издигни се на високо в небесата, усещаш ли сега, колко яка е тревата?
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта:
Обратна връзка:

Мнение от iv00 »

Да не ми се разсърдиш ама аз така не мога да се сдържам. Като нямаш информация за подложки за лаптопи и не си чувал за охладители за компютри за чии се дървиш и ти тука. :D
Всичко, което имам, съм откраднал. Купих си само дипломата и шофьорската книжка. Изображение
Аватар
Шефчето
Шефчето

Ник в играта: USS Enterprise
Обратна връзка:

Мнение от Genata »

чакай малко,къде искаш да го слагаш тоя охладител ? има охладители за хард диска,и вентилатори по кутията,ама такова чудо охладител за компютър за пръв път чувам :D
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: 1886
Скайп профил: gun_shoot1
Обратна връзка:

Мнение от 1886 »

Genata написа:чакай малко,къде искаш да го слагаш тоя охладител ? има охладители за хард диска,и вентилатори по кутията,ама такова чудо охладител за компютър за пръв път чувам :D
Точно и аз това щях да напиша , моя скромен съвет към тебе е ако предприемаш нещо спрямо хард диска да прочетеш ето това
Офтопик:
http://www.computers.bg/grija_za_tvyrdi ... jdane.html старо , но за мен ПОЛЕЗНО
Изображение
Знам че имате слабост към цс момичетата .
Аватар
Respected
Respected

Обратна връзка:

Мнение от KaRaJaTa1988 »

iv00 написа:Да не ми се разсърдиш ама аз така не мога да се сдържам. Като нямаш информация за подложки за лаптопи и не си чувал за охладители за компютри за чии се дървиш и ти тука. :D
Не се дървя.И понеже не ща да изглеждам като спамер ще се опитам да помогна на автора, който все пак не каза за какво аджеба става въпрос.
Ако е за настолен компютър:
1-Има вентилатори от около 80-140mm.Те се поставят по кутията(отпред, отзад, отгоре, отдолу па и отстрани.)Не са много скъпички(10-тина лв се въртят), пък и светят.( http://plazmaxcomputers.com/images/Arct ... 80_Big.jpg )
2-Ако става въпрос за CPU Cooler ( http://www.endpcnoise.com/e/images/intel_i7_cooler.jpg ) работата е малко по-различна.Лично аз не миждам смисъл да взимаш някъкъв с 15 радиатора, 7 вентилатора.Тоя на снимката е обикновен интелски охладител за процесори, който идва заедно с процесора(BOX).С АМД ситуацията е същата.

Ако става въпрос са лаптоп:
1-Ми има подложки, в който си има вграден вентилатор.За марки и модели не мога да ти дам съвет.Нека хората с лаптопи да се изкажат :D
Аватар
Respected
Respected

Скайп профил: nekafnikaf
Обратна връзка:

Мнение от izmisleN »

Зависи от кутията на компютъра ти, но по принцип би трябвало да имаш отпред и отзад поне по 1 място, cooler master е марката, лепи му по една 20ка, гледай да са по-безшумни. Но преди да правиш каквото и да е било, "компютъра ми загрява" е много общо казано. Разбери кой компонент точно ти грее, понеже дори да сложиш вентилаторчета на кутията, ако процесора или видеото ти греят като печка няма да има особенна разлика, та тогава търси ново охлаждане за тях. Ако е лаптоп пробвай да го вдигнеш на 4 капачки от безалкохолно, при мен имаше голям ефект :D Но лаптопите са си печки като играеш игри на тях, особенно ако има по-хубава видео карта - винаги греят. Може да му смениш пастата, ако не можеш сам - занеси го някъде да я сменят, също така да го поизчистят.
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: Tony Montana
Обратна връзка:

Мнение от Tony Montana »

Защо не му предложите течен азот или антифриз направо? :D

Всеки компютър има вградени вентилатори не знам за какво ти е тази подложка. За да ти загрява толкова значи не ти трябва вентилатор, климатик или фризер, а една пастичка. Отиваш в магазин за компютри и питаш за една като пастичка дето охлажда или каква магия прави не знам. Моя компютър загряваше до 85 градуса, дадоха ни я тая паста ( в спринцовка) и ни казаха да намажем между вентилатора и процесора и се маже на 6 месеца. От 85 спадна на 30. Колко пари е пастата не мога да ти кажа, нито пък марка защото съм я изхвърлил :D
Аватар
Новак
Новак

Ник в играта: Nikolow `
Скайп профил: ЛС
Обратна връзка:

Мнение от Nikolow ` »

Лаптоп* съжалявам.
"Why did you try to kill yourself?"
"You told me to be happy..."
Аватар
Respected
Respected

Обратна връзка:

Мнение от KaRaJaTa1988 »

Тони, това е термопаста, която служи за по-добра топлопроводимост между процесора и охладителя.Щом си с лаптоп гледай да е на равна повърхност, а не на кревата до тебе, защото е мек и не може вентилаторчето да дърпа въздух(трябва разстояние ).Измисления ти е казал какво да направиш, ако не ти се дават много пари.Ако ли не една подложка ще ти свърши добра работа, но знай, че ако е прашлясъл няма да има голяма разлика.Ако има гаранция, го занеси в сервиз да го почистят и сменят термопастата.Тя е около 5лв.Една подложка(с охладител естествено) и си готов.
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта:
Обратна връзка:

Мнение от iv00 »

KaRaJaTa1988 написа:
iv00 написа:Да не ми се разсърдиш ама аз така не мога да се сдържам. Като нямаш информация за подложки за лаптопи и не си чувал за охладители за компютри за чии се дървиш и ти тука. :D
Не се дървя.И понеже не ща да изглеждам като спамер ще се опитам да помогна на автора, който все пак не каза за какво аджеба става въпрос.
Ако е за настолен компютър:
1-Има вентилатори от около 80-140mm.Те се поставят по кутията(отпред, отзад, отгоре, отдолу па и отстрани.)Не са много скъпички(10-тина лв се въртят), пък и светят.( http://plazmaxcomputers.com/images/Arct ... 80_Big.jpg )
2-Ако става въпрос за CPU Cooler ( http://www.endpcnoise.com/e/images/intel_i7_cooler.jpg ) работата е малко по-различна.Лично аз не миждам смисъл да взимаш някъкъв с 15 радиатора, 7 вентилатора.Тоя на снимката е обикновен интелски охладител за процесори, който идва заедно с процесора(BOX).С АМД ситуацията е същата.

Ако става въпрос са лаптоп:
1-Ми има подложки, в който си има вграден вентилатор.За марки и модели не мога да ти дам съвет.Нека хората с лаптопи да се изкажат :D
Без лоши чувствa :victory: Подложки еднa кaмaрa видове и мaрки имa в техномaркет.
Всичко, което имам, съм откраднал. Купих си само дипломата и шофьорската книжка. Изображение
Заключено Заключено

Обратно към “Архив "ТЕХНОЛОГИИ"”