Здравеите! Имам следния проблем с нета - купих си нов комп без ОС и му инсталирах Windows 7. Обаче нет нямаше пробвах няколко работи да сложа (драивари) ама не стана ако може да помогнете .
Модела на компа е KTN DESKTOP PRO G2030 и съм с рутер!
Щракни върху бутона Старт/Start , след което щракни върху Контролен панел/Control Panel. В полето за търсене въведи мрежа,щракни върху Център за мрежи и споделяне/Network and Sharing Center, щракни върху Инсталиране на връзка или мрежа/Set up a connection or network, след което щракнете двукратно върху Свързване към интернет/Connect to the Internet.Добре е също да кажеш модела на рутера ти
Така става като не разбираш защо изобщо тръгваш да се занимаваш.Най - добре вземи го дай на някой който разбира да го преинсталира като хората и да инсталира нужните компоненти.
тука се начетах на глупави мнения,вие не четете ли че човека казва че е през рутер,и проблема му е в това,че виндовса не открива лан картата ???? ,така ясно си с вградена,кажи ми марка и модел на дъното на компютъра,също така каква е 7цата и колко бита е
Мерси все пак Geneta , обаче оправих проблема 1 приятел дойде - проблема е бил ,че не съм инсталирал драивър за интернет флашката ми която фаща нет от рутера .. Мерси иначе на всички
Повечето доставчици използват pppoe (юзер и пас) които генерират според съответния потребител автоматично IP и gateway на доставчика. Aко си ги знаеш пиши ми и ще ти кажа какво да направиш. Ако си с рутер преди компютъра пак ми пиши ще ти обясня също.
П.С: кажи ми на кой доставчик си...
П.С2 Видях че проблема е решен препоръчвам ти да зададеш на лан картата някое вътрешно ИП от мрежата на рутера както и да бинднеш от рутера въпросния ип адрес с МАК-а за да няма комфликти и заемане на твоя ип адрес от друг комп от вътрешната мрежа.
Също така защо не използваш лан кабел към компа а използваш wireless у-ва няма да можеш да използваш пълноценно връзката ако няма N стандарт тази карта(150 mbp/s)