Електронните цигари вече са доказано вредни

Съвети и статии относно тютюнопушенето. Вредното въздействие на цигарения дим за човека и заобикалящите го

Модератор: Развлечения

Аватар
bugi_man
Собственик
Собственик
Мнения: 243
Регистриран на: 26 Юли 2011, 22:14
Ник в играта: bugi_man
Вашият пол е: Мъж
Местоположение: Бургас
Обратна връзка:

Електронните цигари вече са доказано вредни

Мнение от bugi_man »

Изображение
Електронните цигари съдържат канцерогенни съединения, които ги правят вредни не по-малко от традиционните, потвърждава френско изследване.

С новото откритие те вече не могат да се считат за безопасна алтернатива за пушачите.

Изследването, финансирано от списанието 60 Millions Consommateurs, акцентира върху десетте най-популярни марки е-цигари и намира, че независимо от пълнителите им, те отделят формалдехид в нива, сходни с тези на запалимите цигари.

Свръхтоксичната молекула акролеин също е засечена в изпаренията им, като при някои марки е-цигари, нивата на акролеин са дори по-високи от тези в тютюневия дим. Акролеинът е ненаситен алдехид, който се използва като хербицид и биоцид в промишлеността. Силен дразнител на кожата, очите и лигавицата на носоглътката, тази молекула е около 40 пъти по-токсична от хидроген цианида – друга потентна отрова на цигарите, която се е използвала като химическо оръжие през Втората Световна война.

Изследването критикува множество от моделите и по друга причина: те нямат обезопасителен механизъм, който да контролира нивата на вдишвания никотин. Това е потециална опасност, понеже някои пълнители съдържат никотинови концентрации,водещи до летален край, ако бъдат вдишани от деца.

Учените, провели изследването, твърдят, че това не е причина този продукт да бъде забранен, но налага необходимостта от много по-строги мерки за контрола му от действащите в момента.

Във Франция употребата на е-цигари вече е забранена на публични места, като скоро забраната ще засегне и работните места. Целта на законодателството е да наложи същите ограничения, като за конвенционалните цигари, понеже според правителствените експерти, е-цигарите не са така безопасни, както се рекламират.

Експертите са на мнение, че този продукт трябва да остане достъпен и препоръчителен само за тежко пристрастени към никотина, които търсят начин да откажат цигарите. Сегашната им масовост и реклама като безопасен продукт могат да доведат до увеличаване на броя нови пушачи, основно сред малолетните, а свободното им предлагане като "медицински средства" за отказване от тютюнопушене разгневи множество организации, защитаващи потребителските интереси и здраве.

Качена по завка от: Sensitivity
Sensitivity написа:Роб съм на цигарите от има няма вече 10 години. Пробвал съм всичко което може да се свие и да се пуши. Ще опитам да следвам стъпките ти и ще си едитна мнението с резултатът.
Смятам, че трябва да направиш тема и за вредата от електронните цигари.
Поздрави!
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Тютюнопушене”

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта