Бягане, скачане - съвети, препоръки?

Тук ще се преместват стари и приключени теми от раздел "РАЗВЛЕЧЕНИЯ".

Модератор: Развлечения

Аватар
Аматьор
Аматьор

Ник в играта: P@T0K@ D@F|
Скайп профил: DAFI_2000
Вашият пол е: Мъж
Обратна връзка:

Бягане, скачане - съвети, препоръки?

Мнение от DAFI »

Здравейте.
В училище ще бягаме 50 метра, 600 метра и ще скачаме...
Та въпросите ми са.... Как да скачам повече с два крака? Това само на опитване ли се държи? Или има и някакви "стилове" на скачане, защото съм виждал как скачат 3, 2 метра....
50 метра трябва да го бягаме за 6.9 секунди, аз след футбола уморен го бягам за 6.12, тук мисля че нямам проблем. 600 метра - дали е възможно да го избягам на спринт? Или да го избягам за под 2 минути, не съм засичал 600 метра за колко го бягам.... Всяка вечер играя футбол, вече в последните вечери давам всичко от себе си, за да мога да бягам по-бързо, да мога да издържа... Само на тренировки ли се държи това? Просто искам някакви съвети... Дали да пия нещо преди бягане или да не пия/ям нещо което ще ми навреди когато бягам? Та някакви насоки, съвети, ще приема този път всякакви съвети, няма значение дали ще ме обидите по заобиколен път.... Но ако е така, няма да пропусна, да използвам бутона "докладвай".
Очаквам Вашите съвети... :bgflag: :bgflag: :bgflag:

Редактирано: Имам на разположение една седмица. :tooth:
НАУЧИ ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА!

13. Забранява се всякакви коментари, постове, аватари и подписи които са с цел реклама на други сайтове или сървъри свързани с играта Counter-strike!

ПРИ СЛЕДВАЩ ПОДОБЕН ПОДПИС/СИГНАТУРА ПРАСКАМ ТИ БАНА И НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КОЙ/КОЯ СИ ЯСНO by u3HEHAga
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: r1oday
Скайп профил: r1odayftw
Обратна връзка:

Re: Бягане, скачане - съвети, препоръки?

Мнение от r1odayftw »

Много на сериозно го вземаш.600 метра се вземат спокойно под 2 минути с нормално темпо.Лично аз съм мега бавния мързеливец :D и пак ги правих без проблем 600-те,а относно скока на дължина всичко е до техника и съчетание.При самия отскок е много важна позицията на ръцете.
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: pastet
Обратна връзка:

Мнение от KaRaJaTa1988 »

Баце, смяташ ли да пускаш тема за правилна позиция при изхождане, че да се подготвим психически?Ми ти за всяко движение различно от биченето пред компютъра ли ще търсиш съвети?
Напуши се във нощта, дълбоко в рая, почувствай топлината, тук във рая, издигни се на високо в небесата, усещаш ли сега, колко яка е тревата?
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: puRple* [haze] !
Обратна връзка:

Мнение от puRple* »

Преди скачах 243 от място. Не съм тренирал нещо или да съм се подготвял просто си можех. Прави клекове, упражнения за разтягане и така постепенно ще има подобрение.
Изображение
Аватар
Аматьор
Аматьор

Обратна връзка:

Мнение от DAFI »

r1odayftw написа:Много на сериозно го вземаш.600 метра се вземат спокойно под 2 минути с нормално темпо.Лично аз съм мега бавния мързеливец :D и пак ги правих без проблем 600-те,а относно скока на дължина всичко е до техника и съчетание.При самия отскок е много важна позицията на ръцете.

Оценявам съвета ти. (y)
Но за ръцете... Може ли да обясниш малко по-подробно?
KaRaJaTa1988 написа:Баце, смяташ ли да пускаш тема за правилна позиция при изхождане, че да се подготвим психически?Ми ти за всяко движение различно от биченето пред компютъра ли ще търсиш съвети?
Не ми чети лекции... Ако няма да пишеш по темата - не пиши... И не съм ти брат!
puRple* написа:Преди скачах 243 от място. Не съм тренирал нещо или да съм се подготвял просто си можех. Прави клекове, упражнения за разтягане и така постепенно ще има подобрение.
Благодаря за съвета, ще отида на фитнес. :)

13. Забранява се всякакви коментари, постове, аватари и подписи които са с цел реклама на други сайтове или сървъри свързани с играта Counter-strike!

ПРИ СЛЕДВАЩ ПОДОБЕН ПОДПИС/СИГНАТУРА ПРАСКАМ ТИ БАНА И НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КОЙ/КОЯ СИ ЯСНO by u3HEHAga
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: r1oday
Скайп профил: r1odayftw
Обратна връзка:

Мнение от r1odayftw »

В снимката по - долу се вижда правилната позиция на ръцете
Изображение
Изображение
Аватар
Много Добър
Много Добър

Ник в играта: Melachka
Обратна връзка:

Мнение от Melachka »

Аз 600 метра няма да ти казвам за колко ги вземам, че ще вземеш да ме помислиш за Юсеин Болт :d Иначе в бягането ръцете и краката трябва да са едно. Ръцете играят огромна роля във всеки един спорт, свързан с бягане. ;) Иначе скачам аз 245 от място, всичко е в правилната засилка, при самото скачане ръцете също играят огромна роля
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта:
Обратна връзка:

Мнение от iv00 »

Дръпни си малко амоняк преди спринта и преди кроса. Ще се изненадаш от себе си :tooth:
Всичко, което имам, съм откраднал. Купих си само дипломата и шофьорската книжка. Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: V.I.P.E.R.A
Скайп профил: lovehunter195
Обратна връзка:

Мнение от VIPERA »

Приател за скачането ако искаш 6 ца трябва просто да имаш нисък процент мазнини - да не тежиш много.... мога да ти изкарам лекции ма се съмнявам, че ще ме разбереш - просто казано прави клек с отскок от мясно 10 серии по 10 клек+скок и за 1 седмица значително ще си подобриш резултата ( ако си толкова запален де )
Спринт казваш,че нямаш проблем Ок - но да си знаеш спринт се почва най - често със по - силния крак ( десния най - често ) и се правят малки мощни избутвания с краката Винаги само на пръсти НЕ на цяло ходило и като видиш финала не спирай, а продължи да тичаш докато минеш финала...

Сега трудното - лично аз се провалих на 600 м понеже исках да правя всички нормативи в 1 ден 600 м ми писаха 5ца ( което е смешно за спортист :D ) - не пии нещо кафе преди дълго тичане понеже ще те задъха и ще се изложиш ... 600 м на СПРИНТ ако си толкова глупав да си мислиш, че ще успееш късмет... ще умреш след 100м... Трябва да почнеш бавно нормално крошче или средно темпо като се стремиш да тичаш равномерно и евентуално последната обиколка да се напънеш и да спринтираш !
1 скок - 10 клека по 10 серии
2 спринт - малки крачки само на пръсти
3 постоянно средно темпо като завършиш със спринт
:)
Офтопик:
BMW E36 328i COMPACT ^_^

Аватар
Аматьор
Аматьор

Обратна връзка:

Мнение от DAFI »

Здравейте отново.
Скочих 2.32 от първия опит и госпожата веднага ми писа 6..... :D Ако бях скочил още 2 пъти, както е по-принцип - скача са 3 пъти и от трите пъти изберат най-голямата.... Както и да е.... Радвам се че имам 6, макар че е по ФВС. Надявам се че ще бягаме петък - само ако времето е хубаво.... :D

Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: 1886
Скайп профил: gun_shoot1
Обратна връзка:

Мнение от 1886 »

iv00 написа:Дръпни си малко амоняк преди спринта и преди кроса. Ще се изненадаш от себе си :tooth:

Не знам за амоняк ама ако дръпнеш от на Галабин Боевски "протеините" ще си рекордюор в даскало :D вие предполагам допинг нямате ? :lmao: :lmao: :lmao: :lmao: Потребителя с ник purple ни знам си кво (оня випа) има в наличност драскай едно лс работим само с Еконт :lmao:
Изображение
Знам че имате слабост към цс момичетата .
Аватар
Много Добър
Много Добър

Ник в играта: inappropriate
Обратна връзка:

Мнение от madrid <3 »

На мен на 50м рекорда ми е 6.2 600м минута и 53с. А на скока 2м и 35см... казваш, че ще бягате след една седмица, аз да те питам според теб възможно ли е за една седмица да си увеличиш постиженията? 600м на спринт няма да можеш, както виждам, че си от 00... на спринт макс 200-300м ти давам и то едвали, иначе за скока прави клякания с щанга :)
Аватар
Аматьор
Аматьор

Обратна връзка:

Мнение от DAFI »

Моя рекорд е 6.0 на 50 метра. Не бягам след седмица, а тази седмица - петък, ако не вали.... Играя от малък футбол, всеки ден, карам колело... Почнал съм сериозно да тренирам бягане.... От както съм пуснал темата, всъщност даже за 1 седмица мога да вляза във форма, само и само да не ме боли някъде като бягам. Мисля, че ще взема двете положителни оценки... :)

Аватар
Напреднал
Напреднал

Ник в играта: SkywalkeR ;]]
Скайп профил: tenkata_5551
Обратна връзка:

Мнение от Pac0 ;p »

Моя рекорд на 50 метра е 6.8 с дънки обаче..на скок от место 2.50 на 600 метра около 3 минути щото цигарите излизат 1 по 1 хаха. Иска тренировки без тях не става.
Аватар
Аматьор
Аматьор

Обратна връзка:

Мнение от DAFI »

Привет.
Още ли тази тема е актуална? :D :D :D
И на 6-те изпитвания имам 6, бягане на 600 и 50 метра, хвърляне на топка, скачане, кълбо - минаване през въже над и под, и тем. подобни, а последното беше хвърляне на някаква топка във някаква крива малка стена ли е, кво е ддз, както и да е... ВАЖНОТО Е ЧЕ ИМАМ 6. :D :D :D

Аватар
Супер потребител
Супер потребител

Ник в играта: panda
Вашият пол е: Жена
Обратна връзка:

Мнение от Ками »

DAFI написа:Привет.
Още ли тази тема е актуална? :D :D :D
И на 6-те изпитвания имам 6, бягане на 600 и 50 метра, хвърляне на топка, скачане, кълбо - минаване през въже над и под, и тем. подобни, а последното беше хвърляне на някаква топка във някаква крива малка стена ли е, кво е ддз, както и да е... ВАЖНОТО Е ЧЕ ИМАМ 6. :D :D :D
Това с въжетата е "пъргавина", а това с топката, която се хвърля към стената, е "ловкост". И не е толкова сложно да покриеш нормативите, не знам какво си се надъхал... Браво все пак.
"People will love you and support you when it's beneficial..."
Офтопик:
Изображение
I'm bad milk, drink it.
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: '
Обратна връзка:

Мнение от Excione ツ »

Значи до една степен това ти е психическа подготовка, а не толкова физическа.
При бягане на 50 метра трябва да дишаш изключително бързо минута преди да бягаш и по време на бягането.
При 600 метра за мен стратегия е да правя няколко серии лицеви опори и да бягам 100 метра на спринт, за да ми свикне тялото с напрежение. След това с лека почивка ще го направиш за под две минути без да си натоварваш никак тялото.
Това с въжето, дюшека и стойките мисля, че се наричаше триъгълник или поне така го наричахме ние. От 6-ти клас при нас не се прави, защото поколението става деградирало и вдигна доста килограмите и не могат да се справят с кълбото. Тук фактор е ловкостта и постоянно съм се смеел на съучениците си, защото го правих изключително бързо и с всеки опит ставаше все по-добре.
Това с топката и стената се нарича начупена стена просто тук трябва да удряш на едно и също място и да си максимално концентриран и координиран. Стой на една позиция, а не да бягаш по салона, защото това ти губи от времето и енергията.
Вероятно ще имате и скок от място и изобщо не слушай учителя в теоретичните му обяснения, че трябва да замахваш като флегматик 3-4 пъти. Директно си вдигни ръцете право нагоре наклони си кръста максимално назад изчакай цялата тежест да падне върху петите ти и със свалянето на ръцете разпредели тежестта към пръстите си и се отласни и при скока издишай.
Друго, което ще правите вероятно пак казвам е хвърляне на медицинска топка. Не знам дали ще е 3 или 5 кг, но това зависи и от дистанцията, до която трябва да я хвърлите. Повтаряш всичко, както скока, но този път стягаш максимално пресата си последвана от задното и предното рамо и когато постигнеш правилния ъгъл на хвърляне си изкриви леко китките надолу и при хвърлянето ги използвай като допълнителна сила и вероятно ще направиш най-добрия резултат сред съучениците си.
Абе накратко при всичко си казвай, че си най-добрия и няма никой, който да те победи във всяка дисциплина. Вторият срок ще имаш възможност да си подобриш още повече постиженията.
Заключено Заключено

Обратно към “Архив "Развлечения"”