Как да се справим с досадния "Slowhacking"

Всичко свързано с Уроците за Counter-Strike.
Направа, обяснения, въпроси и отговори.
Аватар
smurfavr
HL-BG Community
HL-BG Community
Мнения: 19
Регистриран на: 12 Фев 2012, 22:51
Ник в играта: SMURFA-VRATSA
Скайп профил: admina-76
Вашият пол е: Мъж
Обратна връзка:

Как да се справим с досадния "Slowhacking"

Мнение от smurfavr »

Изображение
Точка номер 1

Най-основния и разпространен Slowhacking е този, който се слага даден сървър над "New Game" след като сте влезли в даден сървър .

Най-добрият начин , за да избегнете проблеми с този плъгин е от самото начало когато си инсталирате CS/Half Life е да отиде в директория на цс "cstrike/resource" или  за хл"valve/resource" за да намерите файла "GameMenu.res" - на него давате дясно копче, свойства и цъкате на "Read-Only" .

Ако не сте го  направили в началото все ще се намери сървър, в който да го има този Slowhacking и да са ви го лепнали . При евентуален такъв проблем отиде в директория за цс cstrike/resource за хл valve/resource и намерете файла "GameMenu.res" и заместете файла с ТОЗИ.

Точка номер 2

Другият разпространен Slowhacking ,който се среща напоследък променя някой от cfg файловете и  при  влизане в играта ви свързва към определен сървър.Примерно ако натиснете на някоя опция от менюто  и ви конектва към определен сървър,проблема се решава по следния начин.Във файловете  config.cfg и userconfig.cfg търсите някъде където има написано connect 123.45.678.90-(пример) триете тези редове и запазвате промените.Проверете и файловете joystick.cfg ,language.cfg,autoexec.cfg,motd.txt,violence.cfg и valve.rc- този  файл го има  в  папките cstrike и valve вътре трябва да има същите редове  connect (ip -то) .За всеки случаи проверете ако имате папки cstrike_bulgarian или valve_bulgarian и във тях ги  има тези файлове config.cfg и userconfig.cfg.Другите файлове  в които на последак вкарват  словхакинг са  в папка hw и в нея търсите geforce.cfg и opengl.cfg


Точка номер 3

Друг Slowhacking е "Loading Dialog Baner" по простичко казано банер, който ви се появява над лентата със зареждането след влизането в даден сървър

За съжаление при този вид Slowhacking вие няма как да се защитите предварително . Начина на премахване на този Slowhacking е следния - отиде в директория "valve/resource" и намерите файловете "LoadingDialogNoBanner.res ;LoadingDialogNoBannerSingle.res; LoadingDialogVAC.res и LoadingDialog.res" и ги изтривате или най добре ги заменете със други които не са преправяни , за да не ви остават банера/и отивате в директорията " за цс cstrike/gfx за хл valve/gfx" там трябва да търсите необичайни папки като "images", имена на вериги и т.н. , за по сигурно проверете всички папки освен "env" и прегледайте всеки файл.

Точка номер 4

Съществува и друг Slowhacking  и той е "ScoreBoard Loading" или по просто казано , при който като натиснете TAB т.е. статистиката на убийства/смърт/ping и т.н. отгоре да ви се появява банер .

Този плъгин за разлика от "Loading Dialog Baner" може да се защитите . За да нямате проблеми най-добре отиде в директория "за цс  cstrike/ /resource/UI за хл valve/resource/UI" и намерите файла "ScoreBoard.res" - давате десен бутон, "Опции/Оptions" и давате на "Read-Only" .

Най-вероятно ще се намери сървър, в който да има такъв Slowhacking и вие да го хванете, за да премахнете този проблем трябва да отиде в директория за цс cstrike/resource/UI за хл   "valve/resource/UI" и да намерите файла "ScoreBoard.res", и да го заместите с нов файл, но преди това трябва да отворите файла "ScoreBoard.res" ( Най-добре с Notepad ++ ) и да намерите следния ред ( един от последните ) :

"image" "gfx/vgui/scoreboard"

Отивате там където е посочено т.е. в директорията "за цс cstike/gfx/vgui  за хл valve/gfx/vgui" и да намерите файла, който е посочен и да го изтриете . ( Ако няма такъв файл още по-добре .

Точка номер 5

Има още един вид Slowhacking и той е този, при който като влезете в даден сървър ви сменя .cfg и ви bind разни копчета, които като ги натиснете излиза някое IP на сървър . Ако са ви прецакали файла  може много лесно да го оправите като си  изтеглите  нов.cfg файл и го заместите с вашият "config.cfg ".

За да нямате проблем с този Slowhacking отидете в директорията "за цс cstrike за хл valve" и намерете "config.cfg" . Натиснете дясно копче , Опции/Options и дайте на "Read Only" .

За по мързеливите има и програмки за тази цел,но не винаги са ефективни. http://smurfa.bulgarianforum.net/t328-topic

Взето от http://smurfa.bulgarianforum.net

"Темата е направена от мен и Flare a.k.a aLaDiN".
Аватар
fondos
LEVSKI SOFIA
LEVSKI SOFIA
Мнения: 1390
Регистриран на: 18 Окт 2013, 14:02
Ник в играта: fondos
Скайп профил: vjelyazkovv
Вашият пол е: Мъж
Местоположение: Бургас
Обратна връзка:

Re: Как да се справим с досадния "Slowhacking"

Мнение от fondos »

На мен лично като ми се появи SlowHacking просто си преинсталирам цс-а, и повече не влизам в сървъра който ме "хакна".
Но добре, преинсталирваш 1 път, 2 пъти то омръзва. Тази тема я добавям в Favorite, и когато ми се появи ще изпълня тази задачка. Благодаря ти много!
+1
Изображение
Изображение
Аватар
DemoLitioN
Respected
Respected
Мнения: 3276
Регистриран на: 20 Авг 2011, 11:46
Ник в играта: DemoLitioN
Вашият пол е: Мъж
Обратна връзка:

Re: Как да се справим с досадния "Slowhacking"

Мнение от DemoLitioN »

Много полезна тема. За тези, които не знаят какво е SlowHacking и как да го премахнат - това е всяка нежелана промяна на играта (client-side).
"Беден е не този, който има малко, а този, който иска да има повече".
Сенека
Аватар
Drea<M>40
Respected
Respected
Мнения: 1426
Регистриран на: 26 Мар 2016, 22:03
Ник в играта: -|LR|-*DIXIKlO^
Скайп профил: unsi1231
Вашият пол е: Мъж
Местоположение: зад волана
Обратна връзка:

Мнение от Drea<M>40 »

Темата наистина е полезна, браво за което. Закачам я. :)

Изображение
Аватар
linkmystica
Аматьор
Аматьор
Мнения: 55
Регистриран на: 07 Мар 2018, 18:16
Ник в играта: linkmystica
Вашият пол е: Жена
Обратна връзка:

Мнение от linkmystica »

Последно промяна от linkmystica на 26 Юни 2018, 20:59, променено общо 1 път.
Аватар
Drea<M>40
Respected
Respected
Мнения: 1426
Регистриран на: 26 Мар 2016, 22:03
Ник в играта: -|LR|-*DIXIKlO^
Скайп профил: unsi1231
Вашият пол е: Мъж
Местоположение: зад волана
Обратна връзка:

Мнение от Drea<M>40 »

От тук нататък да не виждам ненужни мнения и най-вече нарушение на правилата, като например т.14 от официалните правила на форума! Това е устно предупреждение към всички, които нарушават това правило и следващият път директно получават форумно предупреждение!

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Уроци”

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта