Един въпрос към всички относно цигарите ?

Тук ще се преместват стари и приключени теми от раздел "РАЗВЛЕЧЕНИЯ".

Модератор: Развлечения

Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: J4m3$oN
Скайп профил: georgi..s
Вашият пол е: Мъж
Обратна връзка:

Re: Един въпрос към всички относно цигарите ?

Мнение от georgii.s »

Аз лично пуша много, когато съм изнервен или когато имам някакви проблеми на главата, сега съм ги намалил доста преди 2 кутии не ми стигаха :D
Аватар
Зарибен
Зарибен

Ник в играта: Ice Cold Killer
Скайп профил: IcE.CoLd_KiLLeR
Обратна връзка:

Мнение от ic3coldkiller »

Не за друго на цигарите пише: Пушачите умират по-млади.Ти си прави сметка дали ще ги намаляш или отказваш. :)
Изображение
Аватар
Напреднал
Напреднал

Ник в играта: Zwitter
Скайп профил: riseto_96
Обратна връзка:

Мнение от Zwitter »

По коментарите ти разбирам,че от 07:00 до 23:00 пушиш по 35 цигари..Това прави по 1 на всеки 30 минути..Половината ти ден минава само и единствено в пушене..Аз съм пушач от няколко години,но с една кутия Кареля 100 синя,карам по 3,4 дни спокойно..Това,че умирали по-рано не е вярно..Имам много познати дърти съседи,които са пушели 40,50 години,но са все още живи..Но определено ги намали..
Изображение
Офтопик:
1. Задължително трябва да имате навършени 14 години! (Напишете годините си!) - на 9 сам но изглеждам като 14 годи6
Аватар
Новак
Новак

Ник в играта: cvety_d
Вашият пол е: Жена
Обратна връзка:

Мнение от cvety_d »

Здравейте!
Случайно попаднах на вашия разговор и си позволявам да се включа в него.
Пропуших още на 11-годишна възраст, на 15 вече пушех по кутия на ден. Сега съм на 30 и повече от половината ми живот е минал с цигара в уста. Последните години пушех по кутия и половина на ден, а през уикендите съм стигала и до 3 за 1 ден.
Така времето си минаваше и аз все си мислех, че трябва да откажа цигарите, след като всяка сутрин ме мъчеше дълбока и раздираща кашлица и пробождаща болка в дробовете. Да ама така ли се отказват пустите му цигари? Събуждайки се всяка сутрин първото и единствено нещо което исках беше да си запаля една цигарка докато си направя кафе, а когато стане готово - още 2-3. Та нали цяла нощ не съм пушила - трябва да наваксам! И така кашляйки, деряйки се и пушейки първите си 3-4 цигари сутрин се приготвях за работа. Не можех да си представя как така ще се навечерям и няма да си запаля цигара например. Често се случва да се разболея от грип понеже пушейки и набивайки отрови в организма си вече близо 20 години съм изгубила целия си имунитет и само някой да кихне наоколо или дори след само едно возене в обществения транспорт се налага да си остана вкъщи поне за седмица. Болна за пореден път и едва дишайки, обаче продължавах да пуша и то още повече, понеже у дома пред телевизора е скучно, а и не се налага да излизаш на терасата.
Опитвала съм веднъж да ги откажа преди около 5 години, но тогава единственото нещо което се въртеше в главата ми е "Пуши ми се, пуши ми се, пуши ми се!". Щях да се побъркам и се отказах от отказването.
Е, дойде моментът, в който се замислих, че това трябва да приключи и се зарових в интернет за разни филмчета, клипчета, статии, които да ми помогнат по някакъв начин. Изобщо не знаех какво точно да търся - страшни клипчета (повярвайте има ужасяващи), научни статии... Тогава попаднах на една книга. Казва се "Не пуша вече", Алън Кар (изтеглих я безплатно от http://chitanka.info/). Казах си, че една книга едва ли ще ме накара да спра цигарите, но пък нищо не пречи да я прочета пък ще видим. Започвах да я чета 2 пъти, стигах до средата и я оставях на точно определено място. По Коледа се насилих и я прочетох до край. Викам си нищо не стана... Така дойде момента, в който миналата събота изпуших цяла кутия за около 2-3 часа. Събота следобед в приятна компания и не съм усетила как съм пушила цигара от цигара, та цяла кутия. Стана ми зле и се запитах какво правя? Защо се самоубивам бавно и методично? Защо продължавам да пуша при положение, че това е отвратителен и мръсен навик? Защо продължавам да пуша при положение, че ми се отразява толкова зле? Защо продължавам да пуша при положение, че вече изобщо не е модерно? Шокирах се като направих сметка колко пари ще похарча, ако пуша още 20 години. Забележете: 1 стек седмично х 5,40 кутията = 54 лева х 4 седмици в месеца = 216,00 х 12 месеца в годината = 2592 х 20 години = 51840,00 лева!!!! Близо петдесет и две хиляди левааа!!! А тенденцията е да поскъпват...

Оказа се, че книгата всъщност много ми е помогнала и е настроила посоката на мисълта ми в правилния начин.
Сега с гордост мога да кажа, че съм щастлив непушач и с всеки нов ден се чувствам все по добре!!!

Замислете се и вие и го направете докато още можете.
Аз също преди години давах за пример татко, който много пушеше и ей го жив и здрав си е. Но един ден изненадващо си отиде на 57 години, лека му пръст.
Помислете и се освободете навреме! И си харчете парите с кеф за хубави неща!
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: pastet
Обратна връзка:

Мнение от KaRaJaTa1988 »

Няма не искам, няма не мога!Цигари най-лесно се отказват, като нямаш пари.Свидетел съм на инцидент, как един човек от махалата, си счупи крака, даде 1500лв за операция и като клекна с парите - 1 цигара не запали.Цигарите не са нито нещо без което не се живее, просто всичко е в тиквата.
Напуши се във нощта, дълбоко в рая, почувствай топлината, тук във рая, издигни се на високо в небесата, усещаш ли сега, колко яка е тревата?
Заключено Заключено

Обратно към “Архив "Развлечения"”