Проблем с PC

Тук ще се местят приключените теми от този раздел.
Аватар
Активен
Активен

Ник в играта: akali bokat
Обратна връзка:

Проблем с PC

Мнение от >sLk> »

Здравейте.Имам проблеми с компа и няколко относно цс.

1-вият ми проблем е този - http://prikachi.com/images.php?images/422/7511422c.png , не знам какво представлява но опитам ли се да го спра компа се изключва . (Казаха ми ,че е защото съм с пиратски windows)

,А 2рият ми е - зацепване не само в цс а във всяка игра.(от днес започна).Абсолютно всяка игра ми нацепва.

В ЦС наблюдавах драстично спадане на ФПС / и покачване на IN / out / Loss , които преди дори не са помръдвали (Out/Loss)
Изображение

Компютърът ми е :
Processor : Dual core pentium 3.6 GHz
Ram : 4GB
Video : nVidia GeForce 650 GTX
Изображение

Пуснах Сканиране от антивирусната , правя дефрагмент всяка седмица и просто недоумявам от какво почна ми лагва така :reve: .

(Забравих да добавя)
При пускането на компа показва някакви ерори -
MotherBoard error Xc08---

Disk 1 - No hard disk detected

П.С. Благодаря предварително. :victory:
Изображение
Аватар
Напреднал
Напреднал

Ник в играта: KTBFFH
Скайп профил: batista2443
Вашият пол е: Мъж
Обратна връзка:

Re: Проблем с windos-a

Мнение от KOOPS »

Еми , то в тея горещини и градусите на компонентите се покачват с което идват и лагвания/забивания ,особено ако няма въздушен поток в кутията , да питам почистван ли е от прах?Да си отварял кутията?Да си пипал по биос-а нещо...
Изображение
Аватар
Активен
Активен

Обратна връзка:

Re: Проблем с windos-a

Мнение от >sLk> »

KOOPS написа:Еми , то в тея горещини и градусите на компонентите се покачват с което идват и лагвания/забивания ,особено ако няма въздушен поток в кутията , да питам почистван ли е от прах?Да си отварял кутията?Да си пипал по биос-а нещо...
Преди около 3-4 месеца беше на сервиз и го почистиха изцяло.Биоса не съм го пипал въобще . Тези проблеми са от край време и се появяват малко след преинсталация (в началото 1-2 месеца всичко 6) и после идват те и е цял ад.Лагване и други простотии >.<
Изображение
Аватар
Напреднал
Напреднал

Обратна връзка:

Re: Проблем с PC

Мнение от KOOPS »

Много странно това фпс което си снимал в претъпкана ситуация ли е или ... защото 13 фпс изобщо не е нормално за тези компоненти .. моята е доста по-слаба и вади 100фпс.Tемпературите как са , качи тук една снимка от Aida64 -> ЛИНК
-Щом изтеглиш програмата влизаш в раздел "Computer" и оттам влизаш в "Sensor" .Снимката знаеш най вероятно как става.
Изображение
Аватар
Шефчето
Шефчето

Ник в играта: USS Enterprise
Обратна връзка:

Мнение от Genata »

>sLk> написа:
(Забравих да добавя)

ми то ти пише къде е проблема :) хардиска ти са е прецакал,или кабела който предава данните,сини екрани нещо да е мятало ?
Изображение
Аватар
Активен
Активен

Обратна връзка:

Мнение от >sLk> »

Genata написа:
>sLk> написа:
(Забравих да добавя)

ми то ти пише къде е проблема :) хардиска ти са е прецакал,или кабела който предава данните,сини екрани нещо да е мятало ?
Дълго време нямах проблеми , както споменах по-горе , но от 1-2 дена сините екрани ги имам почти всеки ден по 1 - 2 :( :reve:

Изображение - Ето какво излиза от АИДА.
Изображение
Аватар
Напреднал
Напреднал

Обратна връзка:

Мнение от KOOPS »

Еми за мен тези температури на процесора са високи.Не мога да ти дам конкретен отговор на какво се дължи проблема ако е в гаранция най-добре си я използвай,ако не викни някой приятел който разбира повече да види машината отвътре (ако не ти се дават пари за сервиз).Успех!
Изображение
Аватар
Шефчето
Шефчето

Обратна връзка:

Мнение от Genata »

отиваш в C:\windows\Minidump и архивирай файловете и ги качи и дай линк тук,по възможност последните по дата на създаване качи и го дай
Изображение
Аватар
Активен
Активен

Обратна връзка:

Мнение от >sLk> »

http://prikachi.com/images/172/7512172D.png - това е което има в папката
http://dox.bg/files/dw?a=c2b6b2ac15 - това е рар-а
Изображение
Аватар
Шефчето
Шефчето

Обратна връзка:

Мнение от Genata »

нещо да си инсталирал преди да започне да ти прави тия проблеми ?
Изображение
Аватар
Активен
Активен

Обратна връзка:

Мнение от >sLk> »

Ами зависи за кой питаш - Лага е от днес и нищо не съм пипал а Host processi-те сами се появяват , колкото до ерора на хард диска и motherboard-а те се махат след инсталация , но след месец - два пак се появяват >.< . А след някав период от време почват и bluescreen-овете.Същото ми се случи и миналата година >.< Тогава беше от прегряване ,но смених захранването и видео-то и нямах проблеми известно време :reve:
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: J4m3$oN
Скайп профил: georgi..s
Обратна връзка:

Мнение от georgii.s »

Либсва ти видео драйвера след преинсталация ;) а също така разгледай кой сервиз е пуснат и се използва от svhosts най-вероятно е автоматичния ъпдеит на уин-а при 8,1 аз лично спирам "алармирането в реално време" на дефендера на уин-а за детектването на хард -а от биоса нагласи устроиствата които да се използват "1st boot, sec boot и т.н" може би се мъчи да детектне от другите "SATA, IDE Флашка microcd и т.н в зависимост от това как е настроен да буутва но не е огромен проблем при не намиране на съответните буутващи файлове зарежда следващото у-во със windows -a температурите за лятно време са добре моето старото АМД държи 45 зима - 59 лято, има все пак защита от прегряване при повече от 75 градуса се включва най добре обаче ще е да свалиш радиатора на процесора да видиш каква термо паста са му сложили и дали се е разтегнала както трябва ресни си и биоса синия екран евентуално може да бъде от грешен driver или такъв който либсва но не може да се гадае както и хардуерен проблем или грешка в ъпдеитите от МС при мен се е случвало да ми тегли driver за мобилната видео карта но остана само с тегленето и бум син екран всичко е възможно бтв запетаики ме домързя на края да сложа

Съвет: влез в сайта на NVIDIA и производителя на лан картата ти според чипа на дъното я realtek я нещо друго ...
изтегли си най-новите драйвери почисти преди инсталация от сегашните ресни и ги инсталлни (като администратор) на ново обърни внимание че от NVIDIQ пави временна папка в C влез там и стартираи setup.exe разгледай как е сложен радиатора на процесора и кажи дали има успех след това ;) в биоса разгледаи дали има опция за манипулиране на вентилатора за процесора
Аватар
Активен
Активен

Обратна връзка:

Мнение от >sLk> »

Доста сложно за моите познания с PC.Не разбирам как да спра алармирането , също забелязах ,че съм прекъснал всякакви ъпдейти на windows-a.(Кракнат е).Колкото до процесора пастата му беше сменена 3 пъти ,радиатора е добре поставен.
Също не разбирам как да изтрия предишните драйвери ? А също така не разбирам какво точно означава манипулиране на вентилатора ?

П.С. Ще съм много благодарен ако някой ми разясни тези неща . :) :victory:
Изображение
Аватар
Шефчето
Шефчето

Обратна връзка:

Мнение от Genata »

моя съвет е да удариш една прейнсталация,съмнявам се че нещо се е осрало по самия виндовс,поне това показват дъмп файловете,или пробвай да върнеш компа назад,преди момента в който е започнало да прави тия проблеми
Изображение
Аватар
Баннат
Баннат

Ник в играта: beyond
Скайп профил: gucisan
Обратна връзка:

Мнение от beOnewithMe »

Бих ти казал да провериш конекторите
"Винаги съм чувал да казват, Санчо, че да правиш добро на глупаци, е все едно да наливаш в морето вода."
Офтопик:
ŵħǻť ȷș ßřōķēʼn, ĉąńť ßē řęƑƟŗğęƉ฿£ý०ʼnÐ
Аватар
Активен
Активен

Обратна връзка:

Мнение от >sLk> »

Добре , а може ли да ми препоръчате windows ? Защото наистина не знам кои са хубави и кои не :(
П.П. и дали windows 8 е опция?
А и между другото споменах ,че имам 4 гб рам - 32 битов или 64 да си инсталирам ?
Последно промяна от >sLk> на 04 Авг 2014, 20:19, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
Напреднал
Напреднал

Обратна връзка:

Мнение от KOOPS »

Windows 7 е истината ,най-стабилен според мен ! Линк
Изображение
Аватар
Шефчето
Шефчето

Обратна връзка:

Мнение от Genata »

като човек който ползва Windows 8 от една година,ти препоръчвам него,а щом имаш 4гб рам,много ясно че 64 битов - ето ти и линк на тоя който ползвам аз в момента http://zamunda.net/details.php?id=385683&hit=1
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: J4m3$oN
Скайп профил: georgi..s
Обратна връзка:

Мнение от georgii.s »

В дъпм -а дава проблем интернет драивера разбери от аида какво е устроиството влез в сайта на производителя и си го дръпни (инсталирай като администратор)... за видео картата от 80/100 от случайте хора който си мислят че бозата е толкова умна и сама си слага драйверите пропускат факт-а че след инсталация задължително трябва да се обнови със такъв от сайта на производителя защото има още сумати контролери уин -а дърпа само някакав урязан display driver либсват контрол панелите и т.н. А за осмицата без старт бутона който може да се върне с startlsback, визуалната тема " aero " която се постявя с uxtheme patcher и курсорите не е красива но вървяща с този комплект и спиране на параноичното откриване в реално време на дефендера ОС то е по добра и от 7цата с малко чалъм може да се направи и красива ... на лаптопа съм със 8ца и върви прилично но е лошо че transperancy на темите е бъгаво все още

напиши ми точен модел на дънната платка, видео картата, лан картата ако е на PCI слот (ако не е вградената в дъното)
Аватар
Активен
Активен

Обратна връзка:

Мнение от >sLk> »

А има ли някъде урок за преинсталация на Уиндолса и инсталация на нужните дривери ? Защото наистина това ми е доста непозната територия :(
Изображение
Заключено Заключено

Обратно към “Архив”