Огромен проблем с C:Drive

Тук ще се местят приключените теми от този раздел.
Аватар
Супер потребител
Супер потребител

Ник в играта: ,

Огромен проблем с C:Drive

Мнение от kr0z »

От няколко месеца имам проблем с C диска,но днес вече се напълни наистина до край и не знам от къде идва проблема,ползвах ccleaner,оптимизирам(дефрагментирам) го в момента и нищо.Да кажа,че смених от windows 7 на windows 8 ако е от значение,но просто не намирам в какво е проблема,а и ми е интересно как като имам 39gb file-ве от общо 49,пък имам 1,20 gb свободни?
Снимка:Изображение
Аватар
В Е Т Е Р А Н
В Е Т Е Р А Н

Ник в играта: u3HEHAga
Вашият пол е: Мъж
Обратна връзка:

Re: Огромен проблем с C:Drive

Мнение от u3HEHAga »

Изтегли WinDirStat - Windows Directory Statistics, програмата ще ти покаже кои файлове са излишни.
Също така в Старт - Търсене на програми и файлове напиши powercfg.exe -h off за да спреш кеширането което ти прави файловете x2.
Също така ако теглиш филми с Utorrent и после ги "триеш" и не ги запазваш в някоя папка, е хубаво да ги изтриеш изцяло от C:-то
за целта отваряш C:\Users\[Потребителско име]\AppData\Roaming , намираш папката на Utorrent и се уверяваш колко ненужни торенти има вътре.
Също така и C:\Windows\Prefetch триеш всички файлове от нея.
след което в Старт -> Търсене на програми и файлове пишеш : chkdsk /f
изчакваш процеса и Рестартираш.
Изображение
Аватар
Супер потребител
Супер потребител

Мнение от kr0z »

u3HEHAga написа:Изтегли WinDirStat - Windows Directory Statistics, програмата ще ти покаже кои файлове са излишни.
Също така в Старт - Търсене на програми и файлове напиши powercfg.exe -h off за да спреш кеширането което ти прави файловете x2.
Също така ако теглиш филми с Utorrent и после ги "триеш" и не ги запазваш в някоя папка, е хубаво да ги изтриеш изцяло от C:-то
за целта отваряш C:\Users\[Потребителско име]\AppData\Roaming , намираш папката на Utorrent и се уверяваш колко ненужни торенти има вътре.
Също така и C:\Windows\Prefetch триеш всички файлове от нея.
след което в Старт -> Търсене на програми и файлове пишеш : chkdsk /f
изчакваш процеса и Рестартираш.
Тъй като сега няма да мога да направя всичко това,защото ми се налага да ида до Пловдив,а и 1-та програма я имам,но не я разбирам,ако може да си дадеш скайп за връзка за да се свържа по-късно с тебе. :)

Няма да ходя никъде,студено е :D.Ще се опитам да го изчистя,но до тогава,ако някой има други решения нека сподели.
Аватар
Зарибен
Зарибен

Ник в играта: Fragmann
Обратна връзка:

Мнение от fragman »

При мен пък е обратната Изображение
Ако windowsa ти е в диск ц не е хубаво да е пулен диска защото компа ти ще забавя и не мога да разбера кой ти е оставил толкова малко памет ако windowsa ти е там..
Аватар
В Е Т Е Р А Н
В Е Т Е Р А Н

Обратна връзка:

Мнение от u3HEHAga »

Общо казано, програмката няма за цел да ти помогне с поправяне на проблема, само ти изкарва данни за ненужни файлове, а пък ти сам си решаваш дали да ги триеш или не. Личното ми мнение е да не ги триеш ръчно, аз за тая цял използвам Advanced SystemCare, също така почисти ли си C: Disc ClearUP, Десен бутон на Local Disc C: - Общи - Почистване на диска.
Също така тази програмка премахва всичките TEMP папки temp file cleaner
Във папка Windows, можеш да почистваш:
C:\Windows\Prefetch
C:\Windows\SoftwareDistribution\Download\
C:\Windows\Downloaded Installation\
За да не се пълни Windows-а спри си System Restore.
Автоматичните ъпдейти, също пълнят Windows. Можеш да им обърнеш внимание.
Спри си Hibernate. Тази функция също увеличава размера на Windows.
Ако не знаеш как се спира:
Отваряш командният прозорец. Вътре пишеш:
powercfg -h off
Натискаш Enter.
Торент задачите, които теглиш, трябва да са на друг дял, различен от C:
Трябва да погледнеш във:
C:\Windows\Pagefile.sis
За целта отваряш : Старт > Контол Панел > Система и Защита > Система > Допълнителни Системни Настройки > Разширени > Производилтеност > Настройки > Разширени > Замяна и там ще видиш каква Виртуална памет ти използва C:

При мен е 1535 МБ. (Винаги може да се промени)

Изображение

fragman написа:При мен пък е обратната Изображение
Ако windowsa ти е в диск ц не е хубаво да е пулен диска защото компа ти ще забавя и не мога да разбера кой ти е оставил толкова малко памет ако windowsa ти е там..
Не е хубаво и не е прието там където ти е инсталиран OS да се инсталират програми, само техните ключове в случая Registers.
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: J4m3$oN
Скайп профил: georgi..s
Обратна връзка:

Мнение от georgii.s »

Като се пълни толкова често разгледай файловете по Desktop -a както и директориите downloads / pics и т.н. Moже да е и от backup -а на windows -a
Аватар
Напреднал
Напреднал

Ник в играта: Drift S Koza
Скайп профил: mar7i__95
Обратна връзка:

Мнение от Stareyz »

Пробвай да преинсталираш уиндоус и да му заделиш 100 GB на C:/ . На 50 GB е ясно, че ще имаш проблеми. Само уиндоуса ти заема 30-40 GB. Като се добавят и другите файлове от десктопа се запълва.
<Insert something мъдро here>
Изображение
Изображение
Аватар
В Е Т Е Р А Н
В Е Т Е Р А Н

Обратна връзка:

Мнение от u3HEHAga »

Stareyz написа:Пробвай да преинсталираш уиндоус и да му заделиш 100 GB на C:/ . На 50 GB е ясно, че ще имаш проблеми. Само уиндоуса ти заема 30-40 GB. Като се добавят и другите файлове от десктопа се запълва.
Много ще да ми е интересно какъв ще да е тоя Windows 30/40 GB при новоинсталирана дистрибуция ???
максималният до момента размер на чисто нов инсталиран windows 8.1 е 6GB при 7-цата е 4/5GB при XP е 3GB, я обясни какъв е тоя твоя Windows 30/40GB - NASA/KGB ? :X:X: ---- Разбирачи :X
Изображение
Аватар
Напреднал
Напреднал

Ник в играта: Drift S Koza
Скайп профил: mar7i__95
Обратна връзка:

Мнение от Stareyz »

u3HEHAga написа:
Stareyz написа:Пробвай да преинсталираш уиндоус и да му заделиш 100 GB на C:/ . На 50 GB е ясно, че ще имаш проблеми. Само уиндоуса ти заема 30-40 GB. Като се добавят и другите файлове от десктопа се запълва.
Много ще да ми е интересно какъв ще да е тоя Windows 30/40 GB при новоинсталирана дистрибуция ???
максималният до момента размер на чисто нов инсталиран windows 8.1 е 6GB при 7-цата е 4/5GB при XP е 3GB, я обясни какъв е тоя твоя Windows 30/40GB - NASA/KGB ? :X:X: ---- Разбирачи :X
Казвам каквото е по моя компютър. Веднага, след като инсталирам уиндоус със драйвери, необходими програми, etc. ми е 30-40 GB.
<Insert something мъдро here>
Изображение
Изображение
Аватар
Супер потребител
Супер потребител

Мнение от kr0z »

Може да заключвате :D
Заключено Заключено

Обратно към “Архив”