Как да играя по-добре на HNS
- Новак
- Ник в играта: ......
- Скайп профил: ......
- Вашият пол е: Мъж
- Обратна връзка:
Как да играя по-добре на HNS
Здравейте,правя тази тема защото имам затруднения при игрането в "HNS" сървъри.
Гледал съм много клипове но все не мога да схвана как скачат така ето едно от тях
http://www.youtube.com/watch?v=nA4rxvX-Iho Това е тъй нареченото "tj" но бихте ли ме посъветвали как да го права и аз.
Обикновено скачам със Крула на мишката но го завъртвам нагоре,клякам със Ctrl и Caps lock.
Кажете ми как мога и аз да правя така?Или нещо подобно,защото имам затруднения.
Играя Deathrun от 1 година и там мога да права горе-долу добра засилка между 800-900.
Гледам други играчи с по 1100-1600 как го правят не знам?
Гледал съм много клипове но все не мога да схвана как скачат така ето едно от тях
http://www.youtube.com/watch?v=nA4rxvX-Iho Това е тъй нареченото "tj" но бихте ли ме посъветвали как да го права и аз.
Обикновено скачам със Крула на мишката но го завъртвам нагоре,клякам със Ctrl и Caps lock.
Кажете ми как мога и аз да правя така?Или нещо подобно,защото имам затруднения.
Играя Deathrun от 1 година и там мога да права горе-долу добра засилка между 800-900.
Гледам други играчи с по 1100-1600 как го правят не знам?
- Respected
- Ник в играта: r1oday
- Скайп профил: r1odayftw
- Обратна връзка:
Re: Как да играя по-добре на HNS
Да ти кажа първо такова TJ няма.Има CJ - Count Jump,SCJ - Stand up Count Jump,просто напиши в тубата SCJ Guide,там е обяснено подробно.
- Новак
- Обратна връзка:
Може ли да ми обясниш по подробно какво да направа,защото нямам никакъв опит в това и как да го направа?
Ще съм ти благодарен ако ме кажеш какво да направа в стъпки,защото играя ХНС от вчера и не знам какво да правя.
Ще съм ти благодарен ако ме кажеш какво да направа в стъпки,защото играя ХНС от вчера и не знам какво да правя.
- Активен
- Ник в играта: ~ wiSh ~
- Обратна връзка:
- Новак
- Обратна връзка:
Да знам името му но не мога да го правя.wiSh написа:TJ - trick jump
Искам просто да ми обясните как да го направя.
В момента чета този урок
http://cs-bg.info/forum/viewtopic.php?f=6&t=16690 (Не е реклама!)
Но много не схващам.
Направих си сървър със 5 максимум плеъри но няма да е регистриран,направил съм го за да се упражнявам на него.
- Напреднал
- Ник в играта: NoobernatoR
- Обратна връзка:
Само с читанка няма да стане.
Има HNS Training сървъри за упражнения ;) и има от значение на какъв AA (airaccelerate) се упражняваш - за хнс 100аа, освен ако не е boost сървъра(тогава е 10аа като в повечето Jump сървъри).
Искаш да ти кажат и то да стане. Е няма как.
Започни с това:
https://www.youtube.com/watch?v=RxA_NQIgeMI и като му свикнеш да скачаш без проблем по 230 LJ (long jump) тогава започни и другите техники като SCJ DCJ.
Ето ти още една техника с която ще ти е приятно да играеш в HNS сървъри - https://www.youtube.com/watch?v=ys_jFDCKfXM
Трябва си практика, за да направиш повечето неща дето са по клиповете. Няма начин да си нов в тази сфера и да го направиш от 1вия път. Играта в HNS е много по-различна от тази в класиците. Аз примерно в класик играя с 2 sens на 1200dpi. Ама HNS-то го праскам с 2000dpi. Трябва да си нагласиш основните настройки като mouse sens, m_yaw (сенс за хоризонтала на мишката) с кой scroll ти е удобно да скачаш и с кой да клякаш.
Или казано в команди:
sensitivity 2.5 - ако мишката има dpi опция си я нагласяш и нея.
m_yaw 0.020 - ако мислиш, че ще ти е удобно с такава промяна ( на мене е )
bind mwheelup +jump - въртиш scroll-а напред за скок
bind mwheeldown +duck - въртиш scroll-а назад (към теб) за клякане.
В момента само за това се сещам. Ама както казах ПРАКТИКА.
Има HNS Training сървъри за упражнения ;) и има от значение на какъв AA (airaccelerate) се упражняваш - за хнс 100аа, освен ако не е boost сървъра(тогава е 10аа като в повечето Jump сървъри).
Искаш да ти кажат и то да стане. Е няма как.

Започни с това:
https://www.youtube.com/watch?v=RxA_NQIgeMI и като му свикнеш да скачаш без проблем по 230 LJ (long jump) тогава започни и другите техники като SCJ DCJ.
Ето ти още една техника с която ще ти е приятно да играеш в HNS сървъри - https://www.youtube.com/watch?v=ys_jFDCKfXM
Трябва си практика, за да направиш повечето неща дето са по клиповете. Няма начин да си нов в тази сфера и да го направиш от 1вия път. Играта в HNS е много по-различна от тази в класиците. Аз примерно в класик играя с 2 sens на 1200dpi. Ама HNS-то го праскам с 2000dpi. Трябва да си нагласиш основните настройки като mouse sens, m_yaw (сенс за хоризонтала на мишката) с кой scroll ти е удобно да скачаш и с кой да клякаш.
Или казано в команди:
sensitivity 2.5 - ако мишката има dpi опция си я нагласяш и нея.
m_yaw 0.020 - ако мислиш, че ще ти е удобно с такава промяна ( на мене е )
bind mwheelup +jump - въртиш scroll-а напред за скок
bind mwheeldown +duck - въртиш scroll-а назад (към теб) за клякане.
В момента само за това се сещам. Ама както казах ПРАКТИКА.
- Супер потребител
По-добър начин от това да играеш с 1 ниво по-добри от тебе няма..Така се уча и аз.
- Напреднал
- Ник в играта: bittchezz.
- Обратна връзка:
Кво да ти кажа. Нищо не става от първия път, ще ти отнеме доста месеци докато се научиш да играеш, но гледай да почнеш 100аа, защото в хнс сървърите е толкова и ако се научиш да скачаш на 10, ще ти е по-трудно. Някои ходят 10аа да си оправят стрейфовете на 100аа, но за мен е по-добре на 100аа да се мъча..
Почни да си цъкаш в хнсто и ще се научиш, гледай повече играчите какво правят, запомняй, и после ходи в трейнинг да ги пробваш същите. Иначе няма да се научиш за 1-2 месеца..
Почни да си цъкаш в хнсто и ще се научиш, гледай повече играчите какво правят, запомняй, и после ходи в трейнинг да ги пробваш същите. Иначе няма да се научиш за 1-2 месеца..

- Новак
- Обратна връзка:
Ок благодаря ви,не заключвайте темата нека остане отворена ако възникне някакво затруднение да мога да пиша тук а не да права нова.
- LEVSKI SOFIA
- Ник в играта: fondos
- Скайп профил: vjelyazkovv
- Обратна връзка:
Както са казали по-горе трябват упражнения практики и много нерви за да можеш да играеш този мод. Аз се научих много трудно да играя но с практики ставах все по-добър и по-добър. 1 Съвет от мене никога не се отказвай 

- Новак
- Обратна връзка:
Естествено че няма да се откажа,то по принцип е практика.Аз мисля че ще се справя защото имам опит в цс.
- LEVSKI SOFIA
- Ник в играта: fondos
- Скайп профил: vjelyazkovv
- Обратна връзка:
- Напреднал
- Ник в играта: NoobernatoR
- Обратна връзка:
Бързината при хоризонталното движение на мишката.fondos написа:m_yaw за какво е?NoobernatoR написа: m_yaw 0.020 -