Модератор: Развлечения

Потребителски аватар
Drea<M>40
Супер потребител
Супер потребител
Мнения: 1348
Регистриран: 26 мар 2016, 22:03
Ник в играта: -|LR|-*DIXIKlO^
Скайп профил: unsi1231
Вашият пол е: Мъж
Местоположение: зад волана
Контакти:

Правила за Zombie BaseBuilder

Мнение от Drea<M>40 » 02 авг 2018, 15:52

Zombie BaseBuilder e уникален по рода си CS 1.6 Mod, играещ се на карти тип bb_* - поделящи се на два сектора. Първият сектор е този, в който може да строят оцеляващите, а втория е този, в който зомбитата осъществяват престоя си до края на Build Time - следейки строежа на оцеляващите, за да знаят откъде и как да минат. Двата отбора биват разделени от преграда, която пада с изтичането на Build Time. Основната цел на двата отбора е да се избият взаимно и да запишат победа, включете се в това меле и не пропускайте шанса си да премерите сили с най-добрите ни играчи.
Общи правила и условия!
1) Строго забранена е употребата на помощни средства (хакове & скриптове)!
2) Забранява се симулирането на хак.Тоест въртене на мишката по специфичен като Aim начин, както и съобщения в чата от рода на :[= [$][.::Jedai Hack 2 by -=Ganchev*=-::.][$] =] [-=4l1v3=-] пуснати на шега!
3) Забранено е използването на микрофона за пускане на музика, дразнене, обиждате и издаване на специфични звуци, както и неща различни от нормална комуникация!
4) Забранени са всякакви реклами под формата на url адреси на конкурентни gaming проекти, както и IP-та.
5) Забранени са игралните имена, в които се съдържа цинизъм или расова дискриминация, както и доближаващи се до някой админски псевдоним!
6) Псуването и заяждането са абсолютно забранени!
7) Забранено е да използвате постоянно radio командите без видима цел за това!
8) Забранено е да се правите на админ или да се преструвате на длъжностно лице част от проекта SlackServ!
9 Забранен е умишленият спам и продължителното писане с главни букви. Според етикета писането изцяло с главни букви е израз на агресия, израз на неуважение към останалите участници в комуникационния процес.
*Наказанията се слагат по преценка на админа и варирата от gag до ban!
10. Забранява се писането на така наречения '' Спиндермански '' език и на производните му.
Счита се за подигравка с езика ни.
  • Наказва се с gag, но не по дълъг от 10 минути, след еднократно предупреждение!
11) Забранява се използването на никове, които наподобяват на админски никнейм. (Пример - JukeCity - JukeCity. , или такива, които се различават по една/две буква/и, цифра/и, знак/ци.)
  • Наказва се със смяна на ника, в последствие БАН по преценка на Админа!


Правила, задължения и условия за Zombie BaseBuilder
1) Задължително постройката Ви трябва да е напълно достижима за всеки тип зомби, което няма upgrade постижения.Както и преминуема от едно единствено зомби. (Когато сте забелязали аномалия или Ви е съобщено от играч сте длъжни да поправите постройката си, като през това време НЯМАТЕ право да нанасяте щета на противника, нито да го БУТАТЕ в стремежа си да строите).
2) Забранено е да стоят повече от трима (3) оцеляващи в една постройка с един вход. На всеки нов вход се прибавят два (2) свободни слота за играчи т.е. ако сте с три (3) входа максималния брой оцеляващи е седем (7).
2.1) Забранено е да строите повече от пет (5) слоя тунел „layer“, ако при Вас ИМА друг оцеляващ. Ако при вас дойде трети играч сте длъжни да премахнете два слоя т.е. да оставите три (3).
3) Забранено е да се възползвате от зомбитата, като естествен блокаж до Вас, било то умишлен или не.
3.1) Когато сте построили няколко слоя тунел, който е познат под т.нар. „layer“ и малко преди да ви минат тунела влезе друго зомби, блокиращо играча, който е на път да Ви достигне - ТРЯБВА да обърнете щетата към новодошлия до напускането на постройката доброволно или принудително.
3.2) Забранено е ДА НЕ нанасяте щета на зомби, което е попаднало във ваша постройка с цел задържането му за рунда и/или, като предпазен щит в постройка тип „капан
4) Забранено е нахалното влизате или ВКАРВАНЕТО на обекти в чужди бази, без знанието и позволението на собственика на постройката.
5) Забранено е зомбитата да излизат от базата си, преди да е изтекло времето за строене, ако бъдат изкарани умишлено/неволно СА ДЛЪЖНИ да се преродят мигновено. Оцеляващите също НЯМАТ право да вкарват обекти в базата на зомбитата или да ги бутат(stuck) през целия рунд.
6) Забранено е зомбитата и оцеляващите да си сътрудничат, като това включва издаването на паднали или скрили се играчи от Вашия отбор.
7) Забранено е всякакво запушване на CT/T spawn зоните.
8) Забранено е да местите обекти, когато сте умрял или сте зомби в последствие от преместване на отбора.
9) Забранено е да правите кредити вечерно време или да стартирате фалшиви клиенти, с които да вкарвате игрални ботове с цел да ги убивате.
10) Забранено е да се stuck върху или под картата, защото това ви прави недостижим.
11) Забранено е стрелянето в постройки, които не са били изцяло построени от Вас.
12) Забранено е използването на повече от един син обект в постройка.
13) Забранено е да усилвате ефекта на slow special objects т.е. да поставяте син обект и веднага след него да се върви върху зелен. По този начин ефекта на синия се предава по целия зелен. http://prikachi.com/images/79/7025079y.jpg
14) Забранeно е да използвате antidote повече от веднъж на рунд, както и употребата му малко преди края на рунда с цел да сте оцеляващ.
15) Забранено е да правите постройки, в които има SSO (Slow special object) т.е. син обект върху, който НЕ МОЖЕ да се скача. Както и е забранено да се правят SLOW бази,в които се забавя много придвижването.
16) Забранено е смяната на зомби class-a, когато сте напуснали периметъра на spawn-на Ви.
17) Забранено е да пречите, блоквате, бутате играчите(Отнася се и към двата отбора).
18) Забранено е да молите за кредити - да бъдете прехвърлени оцеляващ - както и да дублирането на рундове, като оцеляващ.
19) Забранено е да заключвате повече от шест (6) предмета в началото на рунда, както и вкарването им под/над картата или поставянето им в близост до вход/изход до постройка на съотборник.

20) Забранени са екстремално тънките капани, които закриват повече от 90% от обекта по който вървите.
21) Забранено е да се Ре-конектвате(така нареченото Retry) в сървъра!
22)Забранено e на играчите да излизат от игра, когато са последно ZM/CT ,защото води до проваляне на рунда и рестартиране на картата.
*Наказанията се слагат по преценка на админа и могат да бъдат slap/slay; teamtransfer; gag; kick и ban в зависимост от степента на нарушение!
Правилник за администраторите!

1) Забранено е да местите след времето за строеж с цел да си надстроявате/поправяте постройките. (Единствено изключение се прави, когато обекта не е Ваш, а е вкаран от играч в нарушение. Ако сте airbase/camp преспокойно може да закупите Battle Build и да местите, но умерено)
2) Забранено е да си играете с teammenu-то. (Изключение се прави, когато някой играч е бил два пъти оцеляващ или някой самостоятелно иска да е зомби - поради липсата на Build Time - както и балансиране на отборите)
3) Забранено е да claim/unclaim предмети от админ менюто, както и lockaim с цел запазването им за другия рунд.
4) Забранено е да отнемате или давате кредити на себе си или на играчи чрез админ менюто.
5) Забранено е да злоупотребявате с командите /no clip /gm (good mode) ,както и да ги ползвате за лична изгода.
Нарушаването на това правило веднага ще доведе до вземането на флага ви за бан.
* Всякакви злоупотреби, които са във Ваша изгода ще рефлектират върху ранга Ви!
Кратка информация за най-честите нарушения от играчи!


Airbase

Airbase - Под това се разбира, че базата трябва да е във въздуха, а останалото ( наземното ) е bunker и е разгледано по-долу. Най-често под air се разбира, че е нарушен пътя към входа/изхода на базата на оцеляващия/те.
Видове air:

1) Умишлен - Когато оцеляващия умишлено премахна обекти, които са необходими за преминаването на базата от всеки един ранг зомби.
2) Неумишлен - Когато даден „капан“, „mapwall“ или обект поставен от друг оцеляващ пречи на нормалното достигане на зомбитата в базата Ви.
Aircamp

bunker - Под това се разбира, че постройката е земна и не се намира във въздуха (airbase). Като цяло описанието е, като air-a - но спецификата е, че постройката не се намира във въздуха.
Видове bunker:

1) Умишлен - Когато оцеляващия умишлено се обгражда отвсякъде, като не остава след себе си вход/изход, с цел да е недостижим и да запази живота си, като не даде възможност на противника да го достигне.
2) Неумишлен - Най-често се случва в опитите Ви да създавате няколко слоя тунел „layer“, както и липсата на прецизност и нужната дистанция. Лично Ви съветвам, ако случайно разберете, че сте bunker да процедирате, както съм написал при (air-a), за да си спестите наказание.
Wallbug


Wallbug - Най-често се среща на карти от типа на „bb_inferno_iplay“ и други, при които има платформи, на които им липсват реално ръбове. Когато приближите прекалено много обект до тези скосености, то Вие ставате недостижим и може да бъдете санкциониран за това. Други типове са, когато визуално виждате, че постройката е достижима, но механиката на картата я прави недостижима.
(bug), пречещ на engina Ви и този на противника.
Къс ръб


Къс ръб - Забелязах, че масово го бъркате с обикновен капан, което е изключителна простотия. Тази хитринка Ви позволява да застъпите няколко обекта, като оставяте късо височинно разстояние - помежду им. Такъв тип препятствия се преминават със strafe умения, както и известна доза късмет. Реално тези къси ръбове са забранени, но се разбират по друг начин и се бъркат ( отново казвам с нормалните капани ).
Какво представлява капанът?


Капан - Препятствие, което се поставя с цел да се провокира заобикаляне/забавяне от страна на минаващия базата играч. Капаните са много видове и многофункционални, минават се за различен период от време от всеки играч в зависимост от стажа и уменията му на игра или психическия му опит на база Counter-Strike.

Изображение

Заключена

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост